ΛΙΣΤΑ ΜΕ 100 ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ



Λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις φωτογραφίες που φέρονται ότι ανήκουν σε 100 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήρτησε στο διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, καλώντας τους «αδελφούς που κατοικούν στην Αμερική» να τους σκοτώσουν.

Λίστα με στόχους ανήρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό ΧαλιφάτοΤο Πεντάγωνο δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση.«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας» πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα, μια οργάνωση που αποκαλείται «Islamic State Hacking Division» αναφέρει στα αγγλικά ότι παραβιάστηκαν πολλοί στρατιωτικοί servers, βάσεις δεδομένων και emails, κι ότι δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν 100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ώστε «μοναχικοί λύκοι» να τους σκοτώσουν.




Σύμφωνα με τους «New York Times», οι πληροφορίες δεν πρέπει να έχουν υποκλαπεί από servers της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι δυνατόν να βρεθούν σε δημόσια αρχεία, ιστοσελίδες αναζήτησης διευθύνσεων κατοικιών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Αξιωματούχοι δήλωσαν μάλιστα στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίστηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *