ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Aν χανόμουν,θα με αναζητούσες;» είχε ρωτήσει ο Βαγγέλης συμφοιτητή του



Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν ήταν ο μόνος φοιτητής που δεχόταν ψυχολογική και... σωματική βία από ομάδα φοιτητών της Γαλακτοκομικής σχολής.

Στο πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτει απόψε το STAR, γίνεται λόγος για ένα κλειστό κύκλωμα, το οποίο προκαλούσε φόβο στους φοιτητές της σχολής, ενώ για τα περιστατικά βίας, έχει μιλήσει και η μητέρα του αδικοχαμένου 20χρονου.

«Σε ερωτήσεις προς το γιο μου που βρισκόταν με άδεια στην Κρήτη, ενημερώθηκα ότι πραγματικά οι Κρήτες μαθητές του έκλειναν το νερό, όταν έκανε μπάνιο, οτι σφούγγιζαν την πετσέτα του στο πάτωμα, ότι του είχαν σπάσει δυο τάβλες από το κρεβάτι και ότι του έριχναν σφαλιάρες στο κεφάλι στο διάδρομο. Την ημέρα των εκλογών οι Κρητικοί δέσανε τον Βαγγέλη σε καρέκλα. Δηλαδή επρόκειτο για ομολογία του γιου μου» είπε η μητέρα.

«Πριν τη συγκατοίκηση είχα δει τον Βαγγέλη χτυπημένο στο πρόσωπο και τα αυτιά. Ο .... το 2014 ήταν "αρχηγός" της ομάδας των Κρητικών και λειτουργούσε ως "εκπρόσωπος" στη σχολή και τον διευθυντή» λέει ο συγκάτοικος του Βαγγέλη.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ "ΚΑΙΕΙ" ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Στο πόρισμα, ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής σχολής, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του, παραδέχεται ότι ήταν ενήμερος για κάποια από τα κρούσματα bullying, τα οποία τότε δεν είχε θεωρήσει σημαντικά. Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη όμως, πιστεύει ότι η στάση του διευθυντή ήταν απόρροια παρεμβάσεων.

«Δέχομαι ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και προς αντιμετώπισή τους, είχαν ληφθεί μέτρα με ποινές. Φέτος, δε διαπιστώθηκε καμία παραβατική συμπεριφορά σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θεωρώ ότι ήταν λάθος μου που δεν τιμώρησα τον... που πρωτοστατούσε στα επεισόδια. Δεν ενημέρωσα την κεντρική υπηρεσία γιατί δε θεώρησα τα γεγονότα του 2014 σημαντικό γεγονός» είπε ο διευθυντής της Σχολής.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις, ερμηνεύοντας την αναφορά του διευθυντή που της είπε, όταν βρισκόταν στα Ιωάννινα, ότι του ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος να μην αποβάλλει τους υπαίτιους Κρητικούς.

Για παρεμβάσεις μιλάει και καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής σχολής.

«Έμαθα οτι υπήρξε πολιτική παρέμβαση στην επιβολή ποινής του... και της παρέας του, το 2014 και οτι η ποινή τροποποιήθηκε για αυτό το λόγο» δήλωσε η καθηγήτρια της σχολής.

Στο πόρισμα γίνεται λόγος και για ένα άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό, το οποίο δημιουργεί ερωτήματα. Πρόκειται για τραγική σύμπτωση ή είχε προετοιμάσει ο 20χρονος την εξαφάνισή του;

«Δυο τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη κατά τη μετάβασή μας με ταξί, επειδή ήμασταν πέντε και το ταξί έπαιρνε τέσσερις, σκεφτήκαμε να αφήσουμε τον έναν με κίνδυνο να χαθεί και για αυτό ο Βαγγέλης πήγε μαζί του και επιβιβάστηκαν σε άλλο ταξί. Ο Βαγγέλης με ρώτησε σε στυλ πλάκας "αν χανόμουν, θα με αναζητούσες;" κι εγώ του είπα ότι θα τον αναζητούσα».

«Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, πρέπει να αποδοθούν» λέει η οικογένεια Γιακουμάκη, η οποία ζήτησε νομική εκπροσώπηση από τον δικηγόρο Ιωαννίνων, Δημήτρη Μπούκα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων από τις αρχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *