Nεφώσεις, βροχές και αφρικανική σκόνη την 25η Μαρτίου



Με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, καθώς και αφρικανική σκόνη θα γίνουν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, ενώ μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αθήνα, όπου θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγη zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *